Kakkukestit2banner.jpg

Eilen syötiin urakalla kakkua. Tein kuusi erilaista kakkua järjestämilleni kakkukesteille ja melkein kaikki meni. Hyviä kakunsyöjiä siis oli kutsuttuna. Viisi kakuista oli makeita ja yksi suolainen voileipäkakku. Järjestin samanlaiset kakkukestit myös viime vuonna ja sinne tein viisi kakkua. Tälläkin kertaa tein muutaman kakkukokeilun, sillä usein teen kakkuja tilauksiin, enkä siten pääse niitä itse maistamaan. Nyt sain itsekin maistaa kakkuja joutumatta kuitenkaan syömään koko kakkua itse.

¤¤¤¤¤

Yesterday we had a good time stuffing ourselves with cake. I made six different cakes for the cake fest I organised and almost all of the cake got eaten. There were some good cake eaters then. Five of the cakes were sweet and then there was one savoury sandwich cake. I had the same kind of cake fest also last year where I made five cakes. Also this time I managed to try some new kinds of cakes, since I often make cakes for orders and therefore don't get to taste how the cakes are. Now I had a chance of tasting the cakes without having to eat the whole cake myself.

 

Ensimmäinen kakku oli lähes samanlainen kuin kesällä tekemäni hääkakut Sacher-pohjalla, raparperi-mustikkahillolla, tuorejuustotäytteellä ja suklaaganachella. Pinnan koristelin tällä kertaa kermaruusuilla, joita uusien tyllojeni kanssa pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan. Reuna on kaakaolla maustettua sokerkreemiä.

¤¤¤¤¤

The first cake was almost the same as the wedding cakes I made in the summer, Sacher base, rhubarb-blueberry jam, cream cheese filling and chocolate ganache. The surface was this time decorated with cream roses which I got to try for the first time after buying new piping equipment. The edge is sugar cream with some cocoa in it.

Kakkukestit2078s.jpg

Kakkukestit2069s.jpg

 

Seuraavana oli laskiaispullakakku, jonka hyydytin kulhossa. Vuorasin kulhon vaalealla kakkupohjalla ja kostutin pohjan. Kaadoin pohjan päälle muutamalla liivatteella hyydytettävää mansikkarahkaa ja rahkan päälle vielä kerroksen kakkupohjaa. Hyydytin yön yli ja kumosin kulhon ylösalaisin kakkulautaselle. Pinnan päällystin mantelimassalla, jota värjäsin hieman kaakaolla päältä sekä lisäsin tomusokerikuvion. Reunalle pursotin laskiaispullamaisesti kermaa.

¤¤¤¤¤

Next I had a big bun cake, which I made in a bowl. I put some white cake base strips on the bottom and sides of the bowl and moistened the base. I poured on some strawberry quark with gelatine in it and topped up with some more cake base. I let it set overnight and turned it upside down on a plate. The surface is covered with almond paste (almost like marzipan) which I dyed brown slightly on top and added a powdered sugar pattern. On the sides theres a little cream piped so that it looks like the bun is halved with some cream in between the halves.

Kakkukestit2042s.jpg

Kakkukestit2043s.jpg

 

Uusi kokeiluni oli tyrnihyydykekakku. Olen jo jonkin aikaa halunnut kokeilla tyrniä kakussa ja tästä kakusta tulikin mukavan raikas. Pohja on kaurahiutaleista tehty, joten kakku on gluteeniton. Pinta on tyrnimehua liivatteella hyydytettynä ja koristeena valkosuklaata ja tyrnejä. Idean tällaiseen valkosuklaakoristeeseen sain mm. Kinuskikissalta.

Hyydykekakun täyte

- 2,5 dl kermaa

- 2 prk (200g) maitorahkaa

- 200 g maustamatonta tuorejuustoa

- sokeria maun mukaan

- 15 Omar-karkkia

- tilkka ruokakermaa

- 6 liivatelehteä

Vatkaa kerma ja sekoita siihen maitorahka ja tuorejuusto. Sulata omar-karkit kermaan ja sekoita kermaseokseen. Lisää sokeria maun mukaan, sulata liivatteet tilkkaan nestettä ja sekoita joukkoon. Kaada muottiin ja anna hyytyä vähintään muutama tunti.

¤¤¤¤¤

Next I wanted to try a sea buckthorn cheesecake. For some time now I've wanted to try sea buckthorn in a cake and this cake did end up being nice and fresh. the base is made with rolled oats so the cake is gluten free. The glazing is sea buckthorn juice set with gelatine. The decorations are white chocolate and sea buckthorns. The idea for the white chocolate structure is known from for example Kinuskikissa.

Filling for the cheesecake

- 2,5 dl whipping cream

- 2 packets (200g each) of quark

- 200 g unflavoured cream cheese

- sugar to the taste

- 15 Omar candies (or other creamy milk candies)

- some cooking cream

- 6 gelatine leaves

Whip the cream and mix it with the quark and cream cheese in it. Melt the candies with some cream and add into the mixture. Add some sugar until it tastes right. Melt the gelatines in some hot water and mix into the filling. Pour into the mold and let set atleasta  few hours.

Kakkukestit2049s.jpg

Kakkukestit2051s.jpg

 

Mariannetäytteistä kakkua olenkin tehnyt aiemmin, mutta en ole sitä itse muistaakseni päässyt maistamaan. Pohja on peruskaakaopohja ja pinta sokerimassaa. Olen käyttänyt sokerimassaa vain muutaman kerran, ekä oikein yhtään pidä siitä, miten se käyttäytyy verrattuna marsipaaniin. Täytyi kuitenkin olla jokin marsipaaniton vaihtoehto niille, jotka eivät marsipaanista pidä.

¤¤¤¤¤

I've made Marianne filled cake before but don't think I myself have ever tasted it. The base is a basic cocoa base and the surface is sugar paste. I've rarely used sugar paste and still don't like the way it acts compared to marzipan. However I needed a marzipan free alternative to those who don't like marzipan.

Kakkukestit2094s.jpg

Kakkukestit2096s.jpg

 

Uusi kokeiluni oli myös lakritsi-lime-valkosuklaakakku, jonka reseptiä lainasin Kinuskikissalta. Vaihdoin sitruunatuorejuuston kuitenkin valkosuklaa-limerahkaan ja jätin täytteestä kananmunat pois. Sokeriakin laitoin hieman vähemmän. Pohja oli neljän munan perussokerikakkupohja ja kostutuksen tein vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Pinta ja koristeet ovat mustaa marsipaania.

¤¤¤¤¤

My next new experiment was a liquorice-lime-white chocolate cake for which I borrowed the recipe from Kinuskikissa. I changed the lemon cream cheese into white chocolate-lime quark, left the eggs out of the filling and added a bit less sugar. The base was a basic white four egg base and i moistened the cake with some lemon juice mixed with water. The surface and decorations are black marzipan.

Kakkukestit2080s.jpg

Kakkukestit2086s.jpg

 

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä on kalavoileipäkakku, joka hupenikin ihan silmissä. Halusin tehdä kakusta hieman erilaisen, pyöreän, joten kokosin sen irtopohjavuokaan paahtoleipäsiivuista, joista olin poistanut reunat. Kostutin kakun maidolla. Täyte on savulohituorejuustoa, kermaa sekä lämminsavulohta. Pinnala on kerman ja maustamattoman tuorejuuston sekoitusta, johon on sekoitettu hieman majoneesia. Koristeena on erilaisia kasviksia sekä kylmäsavulohta.

¤¤¤¤¤

Last but not least I had the fish sandwich cake which was just gobbled up. Instead of the normal rectangular cakes I wanted to make a different, round sandwich cake. I assembled it into a ring mold from some toast with the crusts removed. The cake was moistened with some milk. Filling is made from smoked salmon cream cheese, cream and warm smokoed salmon. On top there's cream cheese mixed with whipped cream and some mayonnaise. Decorations are made from different veggies  and cold smoked salmon.

Kakkukestit2031s.jpgKakkukestit2035s.jpg

Kakkukestit2062s.jpg

Kakkukestit2055s.jpg

Kakkukestit2057s.jpg

 

Tässä ovat kakut odottamassa syöjiään - Here are the cakes waiting for people to eat them

Kakkukestit2099s.jpg

Kakkukestit2100s.jpg